Hyra kontorshotell Stockholm

Hem > Stockholm

Letar du efter en plats att ha kontoret på? På den här sidan hittar du information om möjligheter till att hyra kontorshotell i Stockholm. Du får även förslag på några stora aktörer inom uthyrning, och konkreta tips som du bör ha i åtanke när du letar efter ett kontor.

Hyra kontorsplats Stockholm – 4 tips

När du letar efter kontor kan det vara bra att ta kontakt med en firma som driver kontorshotell. Här går vi igenom fyra av de främsta aktörerna som erbjuder dig att hyra kontorsplats i Stockholm.

Quick Office

Quick Office har hela åtta kontorshotell i Stockholm, och har därför många möjligheter för dig att välja mellan. Dessa inkluderar inte bara privata kontorsrum för dig och dina medarbetare, utan du kan också hyra kontorsplats, beroende på vilken storlek som passar verksamheten bäst. Lokalerna är möblerade och utrustade med internetåtkomst och kontorshotellet erbjuder både städning och bemannad reception, och vissa fall även catering. Du får även tillgång till mötesrum i olika storlekar – för två till åttio personer.

Här finns Quick Office i Stockholm: Danderyd, Kista, Stockholm City, Mall of Scandinavia, Mälarhöjden, Globen, Östermalm och Bromma

Läs mer hos Quick Office

United Spaces

United Spaces erbjuder förstklassiga kontorsplatser för alla typer av behov, på flera olika platser i Stockholm. Waterfront Building är en av Stockholms mest centrala adress med närhet till omkringliggande hotell, nöjesliv och Stockholm central, liksom lokalen på Torsgatan 26. Götgatsbacken erbjuder puls precis vid Slussen med sitt folkvimmel, medan Solna Strands takterrass och ljusa lokaler bidrar till ett visst lugn. När du blir medlem hos United Spaces har du möjlighet att hyra privat kontorsplats för upp till 12 personer. De erbjuder mötesrum i olika storlekar och teman för ett mer kreativt arbetsklimat. I ditt medlemskap ingår gratis WiFi, frukostbuffé, frukt, spännande events och seminarium, bemannad reception och mycket mer.

Här finns United Spaces i Stockholm: Torsgatan 26, Götgatsbacken, Waterfront Building och Solna Strand

Läs mer hos United Spaces

FirstOffice

FirstOffice har kontorshotell på åtta olika platser över hela Stockholm och erbjuder både privata kontorsrum och coworking. De riktar sig till små och medelstora företag som vill ha en egen arbetsplats samtidigt som de får möjlighet att nätverka och knyta viktiga kontakter. I hyran ingår bland annat ergonomiskt möblerade ytor, WiFi och fria utskrifter. Du får också tillgång till kontoret dygnet runt, inklusive en skön lounge med kaffe och te.

Här finns First Office i Stockholm: Globen, Täby, Solna, Sundbyberg, Arninge, Enhagen, Järva Krog och Kista.

Läs mer hos FirstOffice

Livingroom Coworking Space

Livingroom Coworking Space är ett kontorshotell för dig som inte enbart vill hyra kontor eller kontorsplats i Stockholm. De arbetar också med gemenskap, till exempel med aktiviteter, festligheter och ibland resor och utflykter anordnade för de som hyr kontorshotell i Stockholm. Kontorshotellet finns på två ställen: Nytorget och Gustavsbergs hamn. De erbjuder både fasta och flexibla kontorsplatser, i både ett större och ett mindre kontorslandskap beroende på vilken typ av miljö som passar dig och din verksamhet bäst.

Här finns Livingroom Coworking Space i Stockholm: Nytorget och Gustavsbergs hamn

Läs mer hos Livingroom Coworking Space

Hyra kontorshotell i Stockholm – Pris

Att hyra kontorshotell i Stockholm kostar cirka 1800 kronor i månaden. För kontorsplats ligger kostnaden på cirka 2500 kronor i månaden. Priset för att hyra kontor i Stockholm beror på flera faktorer – till exempel om du behöver tillgång till privata kontorsrum, kontorsplatser i gemensamma öppna ytor, var kontoret är belagt, med mera. Det bästa är att kontakta kontorshotell och fråga om priser.

4 saker att tänka på innan du hyr kontor

Det finns några saker som det är lämpligt att tänka på innan du hyr kontorshotell eller en kontorsplats, och vi har därför samlat fyra tips som du bör ha i åtanke.

1. Gör en behovsanalys

Ett kontor kan se hur fint ut som helst, men uppfyller det de behov du har? Ingår det kanske en massa förmåner som du inte har användning för? Gör därför en behovsanalys och utgå från den när du ska hyra kontorshotell i Stockholm.

2. Se över avtalets längd

Ta en titt på hur lång period som avtalet gäller. För många mindre företag är den stora fördelen med kontorshotell att de erbjuder flexibilitet och att du kan flytta till en större eller mindre lokal baserat på hur ditt företag utvecklas.

3. Kontrollera det geografiska läget

Se efter var kontorshotellet finns geografiskt - vilket inte enbart är viktigt för att du och dina medarbetare bekvämt ska kunna ta er dit, utan också för att du ska kunna vara tillgänglig för dina kunder, både nuvarande och framtida.

4. Se efter tillgängligheten till mötesrum

Kontrollera hur enkelt och kostsamt det är att boka de gemensamma mötesrummen på kontorshotellet. Om de nästan alltid är upptagna och du har behov av dem kanske det är bäst att se sig om efter andra kontorshotell med bättre tillgång till dessa.

Fördelar

  • Flexibilitet: Hyresvillkor kan anpassas efter specifika behov, med möjlighet att smidigt byta plats eller storlek på rum.
  • Stabilitet och trygghet: En fast plats ger en känsla av tillhörighet, vilket är värdefullt för både individer och team.
  • Kontroll över miljön: Möjligheten att skräddarsy sin arbetsplats efter individuella preferenser kan öka effektivitet och komfort.
  • Nätverkande: Sammanhållning och gemenskap kan främjas genom interaktion med kollegor och andra företag i samma lokaler.
  • Service: Städning, reception och IT-support är ofta inkluderad i hyran och frigör både tid och resurser för er kärnverksamhet.
  • Resurser: Tillgång till gemensamma ytor som kök, konferensrum, gym och lounge kan underlätta samarbete.

Nackdelar

  • Begränsad kontroll: En öppen kontorsmiljö kan skapa störande ljudnivåer och eventuellt försvåra koncentration.
  • Integritet: Det kan vara en utmaning att få arbeta privat i en delad miljö.
  • Kostnad: För en egenföretagare eller små företag kan det i längden vara dyrt att hyra kontorshotell.
  • Ensamhet: Avsaknad av kollegor kan få en egen kontorsplats att kännas isolerande.

Kontorsstädning i Stockholm

Oavsett om ni som företag äger eller hyr kontor är det viktigt med ett välstädat kontor. Det finns många företag som erbjuder kontorsstädning i Stockholm - genom att anlita en professionell städfirma bidrar ni till en bra arbetsmiljö där alla kan trivas och må bra.Hos vissa kontorshotell ingår städning av era lokaler i hyran, så dubbelkolla detta med din aktör.

Hyra kontor i Malmö

Stockholm erbjuder centrala kontorslokaler i en huvudstads affärsmiljö. Men för företag som söker alternativa orter kan Malmö vara ett attraktivt val.Beläget nära både Köpenhamn och den europeiska kontinenten, har Malmö ett växande affärsdistrikt och en lättillgänglig infrastruktur. Om du funderar på att etablera eller utöka ditt företag i Sverige, överväg möjligheterna att hyra kontor i Malmö.