Inreda kontorsrum

Hem > Inreda kontorsrum

En välplanerad arbetsmiljö med trygghet och arbetsro är av avgörande betydelse när du ska inreda ditt kontorsrum. Därför är det av hög prioritet att skapa en kontorsinredning som både är ergonomisk och trivsam. Här kan du läsa några tips som du bör ha i åtanke när du designar ditt kontor, och även få svar på några vanliga frågor om att skapa en optimal kontorsmiljö.

Så här ska du inreda inspirerande kontorsrum

Att designa ett hemmakontor kan ibland vara en utmaning och lätt att skjuta upp. Därför erbjuder vi här våra främsta tips för att skapa ett kreativt och estetiskt tilltalande arbetsrum.

Styla ditt skrivbord

Att välja ett skrivbord är bara första steget. Eftersom skrivbordet ofta är kontorets mittpunkt, är det viktigt att dekorera det på ett passande sätt. Det finns många metoder att göra detta på, och det kan vara svårt att veta var man ska börja. För råd om hur man väljer och dekorerar skrivbord, kolla in vår sida för tips och idéer.

Inredningstips till dig som ska inreda ett kontorsrum ditt kontor

Har du fått tillgång till ett virtuellt kontor eller är sugen på att förnya inredningen på din arbetsplats? Här har vi samlat fem bra tips på några saker du bör tänka på när du ska inreda kontoret. Det handlar både om att investera i ergonomiska möbler som är skonsamma för kroppen, och om att ta till åtgärder för en bättre arbetsro och större trevnad. Inred ditt kontor och skapa en härlig arbetsmiljö!

Ergonomisk arbetsstol

För dig som arbetar sittandes är det viktigt att skaffa en ergonomisk arbetsstol som är särskilt utformad för att vara skonsam för ryggen, och som anpassar sig efter hur du sitter och hur du rör dig i stolen. Tänk på att det är viktigare med en bra stol ju längre tid du spenderar sittande i sträck, och att därför ta med detta i beräkningen.

Hos DPJ kan du hitta ergonomisk arbetsstol från en rad varumärken så som HÅG, Herman Miller och Easy Seating. De ergonomiska stolarna är bekväma och designade för att du ska sitta ergonomiskt under hela arbetsdagen. I deras sortiment finner du modeller i olika utföranden och färger som passar alla typer av kontor.

Justerbart skrivbord

Ett justerbart skrivbord som går att höja och sänka är starkt rekommenderat för att undvika problem med rygg, nacke och axlar, och gör det enklare att varva stående och sittande arbete. Det bästa är att skaffa ett med elektrisk höj- och sänkfunktion, då skribord med manuell vev ofta leder till att användaren drar sig för att faktiskt höja skrivbordet.

Du kan enkelt beställa ett justerbart skrivbord online. DPJ säljer höj- och sänkbara skrivbord i flera olika utföranden. Oavsett om du söker ett hörnbord, mindre skrivbord eller ett klasiskt rakt skrivbord har de flera alternativ i sitt sortiment. När du lägger en beställning hos DPJ erbjuds du kort leverantid och 3 års garanti.

Bild fran dpj.se

Skärmvägg för kontor

Öppna planlösningar har många fördelar, men en nackdel är att det kan bli något för högljutt eller svårare att få arbetsro. Därför är det en bra idé att skaffa en skärmvägg för kontor. Utöver att dämpa ljud har de också fördelen att de minskar risken för distraktioner och gör det lättare för många att koncentrera på det ska ha gjort.

Hos DPJ finner du skärmvägg för kontor eller hemarbete. Skärmarna är utrustade med ljuddämpning som ger en skön och lugn arbetsmiljö. I deras utbud finner prisvärda skärmväggar i olika prisklasser, fäger och modeller.

Kontorsväxter

Att ha kontorsväxter är en bra insats som bidrar till bättre och trevligare miljö. Samtidigt kan det innebära att mer tid måste avsättas på att ta hand om dem – och därför är det för många en bra idé att ta hjälp av en firma. Hos SOL kan du hyra kontorsväxter med service- eller hyresavtal. De tar inte bara hand om växterna åt dig, utan byter också ut dem mot nya om de befintliga skulle börja vissna eller dö. När du kontaktar SOL kommer de ut till dig och ge dig två gratis förslag på växtinredning – helt efter dina behov och önskemål.

Hyra kaffemaskin

Att ha tillgång till kaffe är inte bara bra för energin och trivseln, utan bidrar även till den sociala samhörigheten på en arbetsplats. Att köpa en kaffemaskin som effektivt kan hantera de mängder kaffe som du och dina kollegor förbrukar kan dock vara dyrt, och därför är det många gånger bättre att hyra kaffemaskin. Hos Monteriva hittar du flera olika kaffemaskiner till uthyrning. Här finner du kaffemaskiner i olika storlekar som passar både för stora och små företag. I hyresavtalet ingår service och support, men du har även möjlighet att köpa till valfria förbrukningsvaror.

Ta in städhjälp för att hålla det rent

För att säkerställa att ditt kontor alltid är en trivsam och fräsch arbetsmiljö är det en god idé att överväga att ta in professionell städhjälp. Kontorsstädning kan vara tidskrävande och ibland glöms bort när arbetsbelastningen ökar. Genom att anlita en städfirma kan du avlasta dig själv och dina kollegor från detta ansvar. Professionella städare kan inte bara hålla ditt kontor rent och prydligt, utan de kan också använda rätt rengöringsprodukter och tekniker för att upprätthålla en hälsosam arbetsmiljö.

Smart kontorsinredning i praktiken

När du inreder ditt kontor är det viktigt att tänka på praktiska aspekter för att skapa en effektiv arbetsmiljö. Det handlar inte bara om estetik utan även om funktionalitet. Fundera över placeringen av dina möbler och hur de främjar arbetsflödet och samarbetet mellan kollegor. Använd smart förvaring för att organisera och minimera oreda. Kanske kan du skapa arbetszoner eller mötesrum som passar olika behov. Tänk också på att använda belysning och färger som främjar produktivitet och trivsel.

Glöm inte att titta framåt

Teknologi och arbetsbehov kan förändras över tid, så var flexibel med din inredning. Se till att det finns möjlighet att anpassa kontoret när det behövs, till exempel genom att använda modulära möbler och flexibla lösningar. Dessutom kan det vara klokt att inkludera miljömässiga och hållbara element i din inredning, såsom återvunna material och energieffektiva belysningssystem, för att främja en mer hållbar arbetsmiljö. Att tänka framåt kommer att hjälpa dig att behålla en modern och funktionell arbetsplats över tid.

Vanliga frågor och svar

Här nedan hittar du svar på några vanliga frågor om inredning på kontoret.

Hur sitter man ergonomiskt vid datorn?

Hur man sitter ergonomiskt vid datorn handlar till stor del om att använda en ergonomisk skrivbordsstol och ett justerbart skrivbord. Justera dessa så att du sitter med fötterna i golvet och med både armstöden och skrivbordet i höjd med armbågarna. Sitt rakt i stolen, och varva om möjligt med att arbeta stående. Läs mer om ergonomi hos Arbetsmiljö Forum.

Vad är bästa sättet för att ljudisolera kontor?

Det bästa sättet att ljudisolera ditt kontor är att inreda med absorberande material. Du kan exempelvis använda dig av gardiner och växtlighet, men också om att sätta upp ljudabsorberingsskivor på kala väggar. Du kan också använda ljudabsorberande skärmväggar ihop med ditt skrivbord, vilket också bidrar till arbetsro.

Hur kan jag inreda ett litet kontor?

Att inreda ett litet kontor innebär egna utmaningar, som handlar om att utnyttja ytan på bästa sätt. I ett litet kontor kan du använda mer effektiv förvaring som till exempel hyllor och hörnbord. Ett bra tips är att använda dig av ljusa färger och att prioritera ett trevligt blickfång framför dig när du sitter vid skrivbordet.