Hyra kontor i Lund

Hem > Lund

Att hyra ett kontor i Lund innebär att du är i Skånes kunskapscentrum, tack vare stadens starka koppling till universitet och unika företagsmiljö. Staden är ett centrum för forskning och utveckling, vilket gör den till en attraktiv plats för många företag i olika utvecklingsfas. Närheten till Malmö, Helsingborg, Köpenhamn och övriga städer i öresundsregionen gör det enkelt att pendla till och från ett kontor i Lund.

Kontorshotell att hyra

Att hyra kontorshotell i Lund ger dig ett flexibelt kontor med alla bekvämligheter på plats. Du får fri tillgång till gemensamma ytor som lounge och tjänster som frukost, kaffe och kontorsmaterial. Kontorshotell ger dig möjligheter att öka och minska ytan du har behov av snabbt och enkelt då du slipper långa hyresavtal.

Wihlborgs

I centrum för innovation i Lund ligger Science Park, där har Wihlborgs kontorshotell på Alfa 3-6, Beta 4-5, Gateway och Node i olika storlekar. De ger dig möjligheten att välja på möblerat eller omöblerat kontor med all inclusive-koncept vilket innebär att du får fri tillgång till allt de erbjuder som frukost, nätverksträffar och reception med post och pakethantering.

Kontakta Wihlborgs

Mind Park

På mind Park hittar du ett inspirerande företagshotell, centralt placerat med några minuters promenad från centralstationen. Lokalerna ligger i vackra, äldre lokaler med charm och smakfulla renoveringar. Kontoren finns i flera storlekar för att passa flera företag, både om du vill sitta själv eller med medarbetare. Hyr du en plats hos dem får du tillgång till alla deras lokaler.

Kontakta Mind Park

Skånesund Fastigheter

Skånesunds kontorshotell ligger i Lomma kommun med fastigheter i Lund. Ger mindre företag, frilansare och egna företagare möjlighet att hyra kontorsplats, utan att ta hand om en hel fastighet. De uppmuntrar till sociala aktiviteter och gemensamma luncher för att knyta kontakter och skapa en kreativ arbetsmiljö tillsammans, ni delar på alla ytor som konferensrum, kök och fikarum.

Kontakta Skånesund Fastigheter

Coworker

På mortenstorget mitt i Lund hittar du Coworker, mysiga lokaler i en vacker byggnad från slutet av 1800-talet. Det är ett flexibelt kontor med fri tillgång dygnet runt, alla typer av bekvämligheter du kan tänkas behöva finns på plats. Det finns sex inredda rum och det är enkelt att ta sig till mortenstorget kollektivt och det finns många parkeringsplatser i närheten.

Kontakta Coworker

Hur mycket kostar det i Lund?

Priset varierar men normalt kan du räkna med att betala mellan 1800 och 4500 kronor per kvadratmeter / år för vanliga kontorslokaler utan speciellt utformade ytor.

På kontorshotell brukar priserna ligga mellan 2500 och 700 kronor per månad för ett mindre kontor eller eget skrivbord i en gemensam yta. Priserna baseras på vilken typ av tjänster och bekvämligheter som ingår i avtalet.

Att tänka på när du ska hyra kontor

För att hitta den bästa lösningen när du letar kontor att hyra bör du överväga vissa faktorer innan du skriver på ett avtal. Vad som är viktigt varierar självklart beroende på hur du tänker att kontoret ska användas, se till att du har tillgång till kontoret de tider som passar dig.

Andra viktiga aspekter som kan avgöra:

  • Centralt läge kan göra din pendling till jobbet smidigare och gör kundmöten enklare att ta på kontoret.
  • Rätt storlek för din verksamhet och möjlighet att expandera, eller minska ytan du hyr, vid behov.
  • Vilka bekvämligheter som ingår, kolla att det inte finns dolda avgifter för internet, el eller andra självklarheter för att arbetet ska kunna flyta på utan problem.
  • Vilken typ av rum det finns att boka, större mötesrum är viktigt för interna och externa möten.

Coworking eller kontor?

Coworking är en flexibel kontorsplats där du delar alla ytor med andra företag, medan ett mer traditionellt kontor ger dig ett eget utrymme. Coworking lämpar sig bra för dig som egenföretagare, frilansare eller jobbar hemifrån. Du kan dra nytta av att kontoret redan har alla bekvämligheter, du slipper ta möten i ditt eget hem och det finns ett stort nätverk att bolla med. Att hyra ett kontor kan passa större företag bättre som behöver ett mer privat och anpassat utrymme.

Passar det mitt företag?

Vilken lösning som passar ditt företag beror på vad ni prioriterar. För ett litet team, projektanställda och de som värdesätter nätverkande och flexibilitet är coworking ett perfekt alternativ. Du väljer själv om du vill skaffa abonnemang på dagspass, eget eller delat skrivbord eller ett eget utrymme.

Köpa eller hyra?

Att köpa ett kontor innebär en stor investering och ett mer långsiktigt åtagande. Det kan vara en fördel om du vet att ditt företag kommer ha en bra ekonomi och kommer att stanna på samma plats under många år. Om du istället väljer att hyra ett kontor kan du säga upp platsen om ni inte längre har råd att betala eller vill byta placering.